onsdag 6 maj 2015

Esc 2015 låt och artistpresentationer


Nästa bidrag kommer från Portugal och framförs av Leonor Andrade låten heter Há Um Mar Que Nos Separa.

20-åriga Leonor Andrades musikaliska bana började tillsammans med brodern och några vänner i ett rockband. Efter det sökte hon till The Voice of Portugal och lyckades där komma till semifinal. Det ledde till att hon inbjuden att delta i Festival da Canção som är uttagningen till Eurovision Song Contest. Hon har fortfarande svårt att fatta att hon vann den.



 
Nää men snälla Portugal...skämtar ni eller? Nej , nej, och åter nej.....sämst i år och skämskudde.
 
 
 
Marta Jandová and Václav Noid Bárta  tävlar för Tjeckien med låten Hope Never Dies.
 
Marta Jandová är en välkänd sångerska inte bara i Tjeckien utan även i Tyskland, dit hon flyttade 1993. Där började hon i rockbandet Die Happy, som har släppt åtta album hittills.
2011 sjöng hon och hennes syster in Tysklands officiella VM-låt ”Hit The Goal” till damernas fotbolls-VM.
Bárta's musikintresse började redan i fyra-årsåldern då han lärde sig spela piano, flöjt och klarinett. Senare även gitarr, bas och percussion. De senaste åren har han medverkat i flera olika musikaler.

Det är en okey ballad, en duett men något fattas...............................



Israel skickar i år en kille med namn Nadav Gudej låten heter Golden Boy.

Blott 16-årige Nadav Gudej är född i Paris och uppvuxen i Israel. Nyligen vann han The Rising Star, som är den talangjakt som har flest tv-tittare i Israel.
Priset var äran att få representera Israel i Eurovision Song Contest. Han beskriver sin låt som ett mäktigt sound där Europa och Medelhavet möts.


Ännu en av mina favoriter i år. Sjunger han bra live och har en bra show så tror jag han kan gå till final...En glad festlåt...kommer att spelas ute på dansgolven i år....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar