lördag 9 maj 2015

ESC 2015 låt och artistpresentation


Slovenien skickar i år duon Maraaya med låten Here For You.

Duon Maraaya består av det gifta paret Aleš och Marjetka Vovk, som är väletablerade inom den slovenska musikvärlden. Under namnet Raay har han skrivit och producerat hits för många olika artister och skrivit en hitlåt åt landets största alpina skidstjärna Tina Maze. Han var med och skrev fjolårets slovenska bidrag till såväl ESC som Junior ESC.
Gruppnamnet är både en kombination av parets namn och en ordlek: det betyder ”Hon har Raay” på slovenska. Duons första hit ”Lovin’ Me” gick upp på iTunes topplistor även i Belgien, Tyskland och Italien. De skickade in uppföljarsingeln till landets melodifestival EMA eftersom det ”inte finns bättre marknadsföring i Europa än att delta i ESC”. Paret driver även en privat musikskola i Ljubljana och har två söner


En himla bra låt tycker jag. modern och svängig och hon sjunger bra. Denna går vidare till final.




Monika Kuszyńska  tävlar för Polen med låten In the Name of Love

Monika Kuszyńska (född 1980 i Łódź – uttalas ”wudz”) slog igenom då hon år 2000 valdes till ny sångerska i den popgruppen Varius Manx som då redan varit verksam i drygt tio år och haft stora hits med olika sångerskor. Hon gav ut tre album med gruppen, varav två blev storsäljare i Polen.
28 maj 2006 var gruppen inblandad i en svår trafikolycka som skadade flera medlemmar svårt. Monika blev förlamad från midjan och nedåt och rullstolsbunden. Hon lämnade gruppen men gjorde comeback för fem år sedan. Hon har släppt ett soloalbum och tävlat som coach i polska Körslaget och har själv skrivit texten till sitt bidrag.
Polsk tv fick idén att bjuda in Monika till ESC efter att tävlingens slogan ”Building Bridges” offentliggjorts. Monika Kuszyńska är den första rullstolsbundna artist som tävlat i Eurovision Song Contest.



En ballad, ganska vacker, hon sjunger bra men mig berör hon inte.... tycker det är skvalmusik på p3.


Det var alla bidrag i semifinal 2. I morgon går vi igenom några av de som redan är i final.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar