måndag 11 maj 2015

ESC 2015 finalbidragen


Idag går vi igenom de sista 4 bidragen i Esc som redan är finalklara.

Vi börjar med Tyskland ,Ann Sophie tävlar med Black Smoke .

Ann Sophie (Ann Sophie Dürmayer, född 1990 i London) tillbringade den största delen av sin barndom i Hamburg där hon dansade balett från späd ålder. Som 14-åring bestämde hon sig för att bli sångerska och efter gymnasiet flyttade hon till New York där hon genomgick en tvåårig sångutbildning och tog kurser i skådespeleri.
Ann Sophie vann en speciell klubbkonsert där tio osignade artister tävlade om en plats i finalen där de andra artisterna redan var etablerade. Även förra årets tyska artist Elaiza hade tidigare vunnit sin plats på samma sätt.
Årets tyska final – Unser Song für Österreich – slutade i stor skandal efter att vinnaren hoppat av i direktsändning och överlåtit segern till tvåan.
I finalen tävlade åtta kandidater varav fyra röstades vidare till en andra omgång, där de fick presentera ett andra bidrag. Av dessa åtta bidrag – två per artist – röstades två fram till en slutduell. Där segrade Andeas Kümmert – känd från The Voice of Germany och med stora listframgångar bakom sig – med närmare 80 % av rösterna. Istället för att sjunga vinnarrepris berättade han att han inte kände sig bekväm i sammanhanget och gav sin seger till tvåan Ann Sophie istället.

Gillar artisten, låten och rösten.... En bra låt tycker jag och den sticker ut bland det andra...snyggt.

 
 
Australien skickar Guy Sebastian  med låten Tonight Again.
 
Guy Sebastian (född 1981 i Klang, Malaysia) vann den första upplagan av Australian Idol 2003 och har sedan dess etablerat sig som en stor stjärna i sitt nya hemland. Sju av hans album har sålt platina eller mer, sex av hans singlar har toppat landets singellista. Singeln ”Battle Scars” med den amerikanske rapparen Lupe Fiasco placerade sig på Billboards topplista och låg som bäst tvåa i Norge.
Guy Sebastian har nominerats till inte färre än 24 ARIA Awards – Australiens egen Grammy – och ägnar en stor del av sin tid åt välgörenhet. Bland annat är han ambassadör för World Vision Australia och för Röda korset.


En glad poplåt. Bra röst, bra låt och den är höjd till skyarna av många artister... jag tror denna placerar sig ganska bra men den vinner inte..... och det är inte en av mina favoriter.



Lisa Angell –och låten N'oubliez Pas tävlar för Frankrike.

Lisa Angell (eg Lisa Vetrano, född 1968 i Paris) växte upp på den franska rivieran och har sjungit professionellt hela sitt liv utan att få det stora genombrottet. Hon har gett ut tre album, varav åtminstone de två första sålde hyfsat, och har varit en flitig gäst i olika franska tv-program.


Jag tycker hon sjunger fint och låten är okey. Påminner för mycket om Israels Diva för många år sedan. Gammalmodigt....Helt sågad av Svenska ESC panelen ..men så dålig tycker inte jag att den är... ?


Italien skickar  Il Volo och låten Grande Amore.

Volo är en klassiskt skolad trio bestående av tenorerna Piero Barone (född 1993 i Naro) och Ignazio Boschetto (född 1994 i Bologna) samt baritonen Gianluca Ginoble (född 1995 i Roseto degli Abruzzo).
De tre deltog i programmet Ti lascio una canzone (samma program som San Marinos Michèle Perniola upptäcktes i) och sattes samman för att sjunga ”O sole mio” tillsammans. De tre fortsatte att sjunga tillsammans och har idag tre album i bagaget. Debutalbumet låg etta på Billboards klassiska topplista, de har turnerat med Barbra Streisand och 2014 vann gruppen två priser vid Billboard Latin Music Awards.


En bra låt och tre snygga tenorer och de sjunger så vackert så man svimmar....Detta är min stora vinnarkanditat i år.... Jag är nästan säker på att vi åker till Italien nästa år....  Heja italy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar