söndag 10 maj 2015

ESC 2015 Finalbidragen


 Idag går vi igenom några av de länder som redan är i Final i Eurovision song Contest 2015.

The big five som är Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien. de behöver aldrig kvala in då de bidrar med massor av pengar till tävlingen.

Sedan har vi förra årets vinnare Österike som inte heller behöver kvala i år.

Och för att göra den 60:e upplagan av Eurovision Song Contest än mer speciell har EBU beslutat att låta Australien delta i år med ett eget bidrag, trots att landet varken är aktiv medlem av EBU eller ligger inom European Broadcasting Area.


Vi börjar med Österike och   The Makemakes  med låten I Am Yours.

The Makemakes har tagit sitt namn efter dvärgplaneten Makemake, upptäckt 2005 och uppkallad efter en skapelsegud på Påskön. Sedan 2012 har tremannabandet haft två stora hits på hemmaplan och har etablerat sig som ett eftertraktat liveband. Bandet fick stor uppmärksamhet då pressen spekulerade i om sångaren Dominic ”Dodo” Muhrer möjligen var skådespelaren Christian Waltz (aktuell i Golden Globe-belönade ”Big Eyes”) utomäktenskaplige son.
I den österrikiska finalen decimerades först sexton kandidater till sex finalister som sedan fick visa upp sig för publiken i flera sändningar innan de fick presentera två bidrag var i en semifinal. I finalen fick varje artist sjunga den ena av sina låtar innan vinnaren valdes ut av tv-tittarna och en internationell jury.

Jag gillar låten , artisten och rösten... tycker denna är bra..




Edurne  tävlar för Spanien med balladen Amanecer...

Edurne (Edurne García Almagro, född i Madrid 1985) sjöng redan som barn i en grupp som gav ut flera skivor innan hon fick sitt stora genombrott i den fjärde upplagan av OT. Trots att hon bara kom sexa i tävlingen har hennes karriär vida överglänst de andra av det årets deltagare.
Edurne har också skådespelat i ett antal tv-serier på spansk tv och har spelat huvudrollen i en hyllad uppsättning av Grease. Hon har även deltagit i spanska ”Let’s Dance” och varit programledare för underhållningsprogram i tv.
Edurnes privatliv är också omskrivet – hennes pojkvän sedan 2010 är David de Gea, målvakt i Manchester United.
Låten är skriven av Tony Sánchez-Olsson, Peter Boström och Thomas G:son – de två sista med ESC-vinnaren ”Euphoria” på meritlistan.


En pampig ballad, bra artist och stor röst... Tror att det blir en pampig scenschow till detta också...ja, det är  inte min favorit i finalen men den kan komma på en bra placering. Jag tycker verserna är tråkiga..mig griper den inte tag i....



Storbritannien tävlar med  Electro Velvet och Still In Love With You.

Electro Velvet består av Alex Larke och Bianca Nicholas. Han är sångare i ett Rolling Stones-coverband och jobbar till vardags som musiklärare, och kan spela både blockflöjt och ukulele. Hon har synts i flera tv-sända talangjakter och uppträder ofta till förmån för forskning kring cystisk fibros, som hon själv lider av.
Låtskrivaren David Mindel har skrivit låtar för artister som Barry Manilow och Olivia Newton-John, och även gjort signaturmelodier till flera kända brittiska tv-serier.
Inför årets tävling bad BBC låtskrivare och skivbolag att skicka in bidrag, men vinnaren utsågs internt utan någon nationell final. Den brittiska pressens reaktion har varit långt ifrån positiv och flera tidningar har utsett bidraget till Storbritanniens sämsta någonsin.


En kul 20-talslåt som sticker ut och jag gillar den , man blir glad av denna. Skönt med annat än ballader...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar