fredag 8 maj 2015

esc 2015 låt och artistpresentation


Sverige skickar i år Måns Zelmerlöw med låten Heroes.

Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw, född 1986 i Lund, gick en musikinriktad linje på gymnasiet då han ställde upp i Idol 2005 och slutade på femte plats. Året efter vann han Let’s Dance och hans verkliga genombrott som artist kom i Melodifestivalen 2007, då han kom på tredje plats med ”Cara mia”. Två år senare ställde han upp på nytt och blev fyra med ”Hope And Glory”.
Måns har även skrivit och producerat låtar åt andra artister, han har spelat i musikaler som Grease och Spök, han har varit programledare för tre säsonger av Allsång på Skansen och 2011 valdes han till Årets skåning.


 
En ganska bra låt, en bra artist med Carisma och ett snyggt nummer.. en av mina favoriter i år och den ligger i topp på bettingsistor runt om i europa....Heja Måns!
 
 
 
 
Mélanie René  tävlar för Schweiz med låten Time To Shine
 
 
Mélanie René (född 1990 i Geneve) har själv skrivit text och musik till sitt bidrag. Hennes föräldrar är båda musiker födda på Mauritius och Mélanie började själv sjunga och skriva låtar redan som liten. Hon har studerat vokalteknik och scenframställning i Guilford och Brighton och har representerat Schweiz i flera internationella sångtävlingar
 
 
Tycker att låten är ganska bra men jaa...jag vet inte.................................................
 
 
 
 
 För Cypern  tävlar John Karayiannis  och låten I Should Have Done.

John Karayiannis är en 21-åring från Limassol som tog sin första sånglektion vid åtta års ålder och som vid det här laget avverkat de flesta av öns talangjakter. Efter ESC siktar han på att studera vid anrika Berklee College of Music i Boston. Utanför musiken är han en hängiven datorspelare.
På hemmaplan har han uppmärksammats inte bara för sin röst utan även för sina glasögons skull. I finalen jämförde en jurymedlem honom med Nana Mouskouri, vars internationella karriär satte riktig fart efter att hon deltagit i ESC 1963.


En ballad. För mig så tråååkig...näää.... inte till Final i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar