torsdag 7 maj 2015

Esc 2015 artist och låtpresentationer


Lettland tävlar med Aminata  och låten Love Injected .

Aminata är född i Riga 1993 och har rötter i både Ryssland och Afrika.
Hennes röst och talang har fått uppmärksamhet i ett flertal talangtävlingar och musikprojekt hon deltagit i.
Hennes mångkulturella bakgrund plus att hon är en talangfull låtskrivare och har scennärvaro och charm gör henne till en vinnarkandidat i Eurovision Song Contest, tror letterna.

Snygg ballad och låt...fin sångröst ..originellt.... En till av mina favoriter. Detta kan vara årets vinnare ? Ja, den går i alla fall vidare till final......



Elnur Huseynov  tävlar för Azerbaijan med låten Hour of the Wolf.

Elnur Huseynov har en bred musikalisk erfarenhet från flera genrer som jazz, klassisk musik och pop. Han äntrar nu eurovisionscenen för andra gången; 2008 tävlade han i duon Elnur & Samir med ”Day After Day” och blev åtta i finalen.
I februari det här året slog han rekord när han deltog i den turkiska versionen av The Voice och fick över en miljon röster.




 
Älskar denna kille...hans röst är bara så vacker. Låten är bra men jag tycker den påminner för mycket om Queens låt Show must go on..... Men den går till final......
 
 
 
 
Islands bidrag är   Unbroken med Maria Olafs.
 
 
Maria Olafs är en artist med många talanger – hon skådespelar, sjunger och skriver låtar. Hon har stor scenerfarenhet och har varit med i flera teater- och musikaluppsättningar i Reykjavik, exempelvis Sound of Music, där hon spelade Louisa von Trapp, och Ronja Rövardotter, där hon spelade Ronja.
2012 började hon arbeta med låtskrivarteamet StopWaitGo, som ligger bakom årets bidrag.
 
 
 
 
En bra låt och en bra röst... modernt... till final........
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar