lördag 25 januari 2014

Melodifestivalen ännu några artistpresentationer

Eftersom jag jobbar delad tur i morgon så hinner och orkar jag nog inte in här för några presentationer. Så morgondagens presentationer kommer här:

Martin Stenmarck – När änglarna går hem

Låtskrivare: Andreas Öhrn, Alexander Bard, Martin Stenmarck, Peter Boström



När Martin senast framträdde i Melodifestivalen 2005 tog sig ”Las Vegas” ända till toppen och vann. Nu efter pappaledigheten är han tillbaka och i år väntas en kraftfylld låt med flera stora låtskrivare.

– Jag har väntat i nio år och inte haft någon lust. Förra gången tänkte jag på så mycket grejer hela tiden. Den här gången kommer jag bara njuta. Det enda jag kan lova är att jag är den som kommer att ha roligast i Linköping, säger han.
”När änglarna går hem” har Stenmarck skrivit själv tillsammans med  Andreas Öhrn, Alexander Bard och Peter Boström.

– Den handlar om att våga bryta upp och förändra något som man inte är nöjd med. Att man ska göra det ganska snart och inte gå runt och dra på en sådan sak, livet är för kort för att inte ställa saker till rätta, säger Stenmarck och säger så här om vilken känsla han vill förmedla genom tv-rutan:
– Känslan ska finnas där att någonting växer och växer och blir starkare för att till slut plocka hem hela poängen med vad låten handlar om och att man vill ställa sig upp i soffan.

Fakta: Martin Stenmarck

Född: 3 oktober 1972.
Uppväxt: Örebro.
Ort: Lidingö.
Melodifestivalrutin: 2005 – "Las Vegas" (vinnare – slutade på 19:e plats i Eurovision Song Contest).

Outtrigger – Echo

Låtskrivare: Joy Deb, Linnéa Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Outtrigger


Efter förra årets Melodifestival spelade metalbandet Outtrigger in en cover på vinnarlåten och la upp den på nätet.

Låtkuppen blev omedelbart en nätsuccé – klippet fick 250 000 visningar på bara en vecka – och gav bandet skivkontrakt och, i längden, en plats i Melodifestivalen 2014.

– När vi gjorde den kunde vi aldrig drömma om att vi skulle stå här ett år senare, säger sångaren Simon Peyron.
Nu har Helsingborgsbandet skrivit ”Echo” bland annat tillsammans med två av hjärnorna bakom ”You” (Joy Deb och Linnéa Deb).

– När vi gjorde vår cover kom vi i kontakt med dem ganska snart. De skrev till oss på våra privata Facebook-sidor och diggade det. Sedan blev det bara så att vi styrde upp det. Det var väldigt kul och oväntat.

Metalbandets bidrag i Melodifestivalen heter "Echo".
– Karaktären på musiken som vi framför är ganska ångesyfylld känsla kanske, och mycket av en käftsmäll. Lite vågat också.

Fakta: Outtrigger

John Löfgren (trummor)Född: 24 juli 1993.
Bosatt: Skurup.
Uppväxt: Helsingborg.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Simon Peyron (sång)
Född: 8 november 1993.
Bosatt: Älvsjö.
Uppväxt: Göteborg.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Timmy Andersson (gitarr)Född: 13 december 1992.
Bosatt: Lund.
Uppväxt: Hjärup.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Joakim Agnemyr (bas)Född: 27 oktober 1992.
Bosatt: Karlstad.
Uppväxt: Skoghall.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Adam Axelsson (gitarr)Född: 13 maj 1991.
Bosatt: Helsingborg.
Uppväxt: Helsingborg.
Melodifestivalrutin: Debutant.


EKO – Red

Låtskrivare: Linnéa Deb, Joy Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg, Michael Ottosson


Det har gått snabbt för EKO. I höstas tog de hem Svensktoppen nästa med låten ”Yellow” – bara månader efter att de sammanförts av en rockikon.

Queens-gitarristen Brian May, 66, förde sångaren Anna Lidman och keyboardisten Michael Ottosson samman under musikalen ”We Will Rock You” som hade Sverigepremiär på Cirkus i Stockholm 2010. Sedan dess har musikalsångaren Anna spelat rollen Ozzy i fyra olika länder på tre olika språk.

Samtidigt befann sig den tredje och sista länken i bandet, Hannes Lundberg, i USA där han jobbade som låtskrivare och producent. Kopplingen Ottosson-Lundberg fanns sedan vännernas studietid vid musikhögskolan i Piteå – och när den senare återvände från andra sidan Atlanten var EKO ett faktum
.
Även Anna Lidman har varit verksam utomlands. I mitten på 2000-talet arbetade hon som musikalartist i spanska badorten Bahia Feliz vid Playa del Ingles. Men sin första musikalroll hade hon bakom Ulf Brunnberg och Anna Norberg i ”The best little whorehouse in Texas”.

I Melodifestivalen tävlar gruppen med låten ”Red”.
– Äkta kärlek kan många gånger blekna med tiden. Den här låten handlar om att våga sätta färg på den kärlek man hade, säger Anna Lidman och fortsätter:
– Det är en tung, elektronisk låt med både 80-talsinfluenser och influenser från Norrland. Låten är ny och fräsch i det här sammanhanget, och det hoppas jag att många tycker är väldigt kul.

Fakta: EKO

Anna LidmanFödd: Den 6 april 1983.
Uppväxt: Skellefteå.
Bosatt: Stockholm.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Hannes LundbergFödd: 27 december 1986.
Uppväxt: Skellefteå.
Bosatt: Stockholm.
Melodifestivalrutin: Debutant.

Michael OttossonÅlder: 28 december 1982.
Uppväxt: Bengtsfors.
Bosatt: Stockholm.
Melodifestivalrutin: Debutant.

1 kommentar: