torsdag 30 april 2015

ESC 2015 låt och artistpresentationer


Grekland skickar i år en ballad, Maria Elena Kyriakou – One Last Breath.

Maria Elena Kyriakou är född på Cypern och vann som 12-åring en talangjakt för barn.
Sedan 2006 har hon arbetat som professor i litteratur och humaniora, men 2014 vann hon tv-programmet The Voice of Greece och fick då ett skivkontrakt och släppte sitt första album i juli 2014.
Numera delar hon sin tid mellan Grekland och Cypern, där hon har sin familj och driver en verksamhet för studenter som behöver studiehjälp.

Vacker såg och röst, en riktigt bra artist. Inte en av mina favoriter men Grekland tar sig alltid vidare och det gör de år också.



Estland representeras av Elina Born och Stig Rästa med låten Goodbye to Yesterday  och har startnummer sju i den första semifinalen.

För tre år sedan snubblade Estlands hetaste låtskrivare Stig Rästa över en ung tjejs video på YouTube och charmades av hennes musikalitet. Resten är historia. 79 procent av de estländska rösterna i uttagningen till ESC gick till Goodbye to Yesterday med Stig Rästa och Elin Born.
Sången har legat i Stigs byrålåda i åratal och väntat på rätt tillfälle och rätt partner, och är hans femte försök i Eurovision med en låt som han skrivit själv.

Detta är en av de bästa låtarna i år , en av mina favoriter. Den går absolut vidare till Final......



Daniel Kajmakoski  med låten Autumn Leaves får representera Makedonien i år..

Daniel Kajmakoski var en av de första deltagarna som presenterades i årets Eurovision Song Contest. Han vann en av de största musikfestivalerna i Makedonien, The Skopje Festival, som fungerar som uttagning till ESC.
Låten är skriven av Joacim Persson, Örebro-född låtskrivare som bland annat gjort club-remixer åt internationella stjärnor som Robyn och Kylie Minogue



En bra pop ballad. Bra sång.....kan gå vidare till Final.


Fortsättning följer.............................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar