onsdag 29 april 2015

ESC 2015 låt och artistpresentationer


Loïc Nottet med låten Rhythm Inside tävlar för Belgien.

 Loïc Nottet är en ung och medveten artist som själv varit med och skapat sitt bidrag på flera sätt – komponerat musik, samarbetat om koreografin och visualiserat looken på hela numret.

  Denna moderna låt gillar jag. Han har snygg röst, bra låt och den är annorlunda Denna tror jag
går till Final.


Nederländerna representeras av Trijntje Oosterhuis  som framför låten Walk along.

Efter de två senaste årens topplaceringar i ESC av Anouk 2013 och The Common Linnets förra året, kände Trijntje att det var dags att äntra scenen. Trintje är en välkänd artist i Nederländerna och låten är skriven av svenska Tobias Karlsson och texten av just Anouk.

Bra låt och röst. Den är väl lite för mycket skval i radion förmina öron men....den går vidare till Final.


 
Pertti Kurikan Nimipäivät  med låten Aina Mun Pitään tävlar för Finland.

Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) är ett punkband som startade 2009. Pertti Kurikka, som är gitarrist och bandets frontman, skriver texterna tillsammans med sångaren Kari Aalto, och skriver musiken. De två andra medlemmarna i bandet är basisten Sami Helle och trummisen Toni Välitalo.
”Medlemmarna i vårt band är fyra medelålders, mentalt handikappade män. Musiken är, självklart, finsk punk.” – Sami Helle, Pertti Kurikan Nimipäivät.

Jaa..själv älskar jag ju det här. Underbart Finland att skicka ett sånt bidrag som visar att alla kan. Jag gillar ju punkrock och detta är full pott för mig. Absolut vidare till Final. Men tyvärr så kan ju detta underbara bidrag floppa också....vi får se.

Fortsättning följer.........................

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar