måndag 22 september 2014

Nyheter ...Melodifestivalen 2015

Så här blir Melodifestivalen 2015:
 
Det sammanlagda antalet tävlande bidrag minskas från de vanliga 32 till 28 stycken, utspridda på fyra deltävlingar med sju bidrag / deltävling.
I Andra chansen kommer alla de bidrag som hamnat på tredje- och fjärdeplats i deltävlingarna att tävla i fyra dueller. Alla fyra duellvinnarna går till final.
Det blir m.a.o. tolv bidrag som kommer att tävla i finalen, 8 från deltävlingarna och 4 från Andra Chansen, till skillnad från föregående års 8+2=10 bidrag.
Röstningsreglerna förändras så att man endast kan rösta 20 gångersamma bidrag från samma telefon per deltävling. Man kan dock rösta på hur många låtar man vill i varje program.
Även jurygruppernas röstpresentation i finalen kommer att inspireras av ESC, då de fyra lägsta poängen enbart kommer att presenteras grafiskt.
Urvalsjuryn kommer nu att välja ut 13 bidrag från Ordinarie tävling och 1 bidrag från Allmänhetens tävling medan SVT utser 13 bidrag samt ett till Svensktoppen nästa-vinnaren Kalle Johansson.
Vad gäller programledarna för Melodifestivalen 2015 så uppger SVT att den frågan redan är löst men att de väntar med den presentationen till senare.
(Källor: svt.se och aftonbladet.se) samt schlagerpinglan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar